Matskola

Matskola vi träffas i köket och lagar god mat från grunden, till hjälp har ni våra bästa kockar.

Mora Parken Orsa Grönklitt

Skyttesimulator

Prova din träffsäkerhet i vår skyttesimulator. Både för nybörjare och för mer avancerad skytteträning. Utmana varandra i denna roliga inomhusaktivitet.

Orsa Grönklitt

Mordgåta

Mordgåta passar perfekt som en spännande kvällsaktivitet i samband med en god middag. Alla blir i förväg tilldelade en roll och sen ska ni till försöka lösa mordmysteriet med hjälp av olika ledtrådar och lösningar. Jätterolig aktivitet både för familjefesten och konferensgruppen.

Orsa Grönklitt

Mountainbike

Cyklingen i området kring vår anläggning erbjuder en stor variation. Välj mellan rejäla backar både uppför och utför, eller lättcyklade skogsstigar och mysiga grillplatser. Med varierade landskap av vatten, skog och berg ger det dig en härlig cykeltur, oavsett vad du letar efter. På mountainbike har du möjligheten få den ultimata träningen samtidigt som du enkelt kan ta dig rätt ut i vildmarken och uppleva den storslagna naturen. Boka en instruktör som anpassar träningen till hela gruppens förmåga.

Mora Parken Tänndalen Orsa Grönklitt Ansia Resort

Orientering

Orienteringen brukar beskrivas som självvald väg i okänd mark, tankens skärpa vid kroppslig möda och snabba beslut under spännande tävling. Orientera i omväxlande och varierad terräng. Här finns förutsättningar för givande orienteringsträning i både lättare och mer kuperade områden.

Tänndalen Orsa Grönklitt

Löpning

Vi erbjuder ett stort nätverk av både märkta och omärkta stigar direkt från anläggningen. Lätt att välja mellan svår kupering eller lättlöpta tallhedar. Vidsträckta myrmarker med ett mjuk och skonsamt underlag. Oavsett om det är en nybörjartur eller seriös satsning så finns stigarna och utmaningarna i nära omgivning. Med instruktör så anpassas träningen till hela gruppens förmåga.

Orsa Grönklitt Mora Parken Tänndalen Ansia Resort

Rullskidor

För dig som vill fortsätta med skidåkningen även under barmarkssäsongen så finns möjlighet till rullskidsåkning. Rullskidor är ett perfekt komplement till vanlig längdskidåkning för både elitidrottare och vanliga motionärer. Vi erbjuder tekniklektioner på rullskidor och guidade turer. Vi anpassar lektionen oss efter ert behov.

Tänndalen Mora Parken Orsa Grönklitt

Kanotorientering

Orsa Grönklitt

SUP

Under sommarhalvåret finns möjligheten till SUP. Vi har även kanon och kajak. Perfekt både som ett träningspass eller som en äventyrligare utflykt med eller utan guide.

Orsa Grönklitt

Yoga

Yoga är verkligen en träningsform för alla. Var och en presterar efter egen förmåga. Prova på ett pass med vår duktiga instruktör som tar både nybörjare och mer avancerade grupper. Denna aktivitet kan ni välja att ha antingen inomhus eller utomhus i vår natursköna miljö. Tidsåtgång ca 1 timme.

Mora Parken Tänndalen Orsa Grönklitt Ansia Resort

Mångkamp

En fysisk mångkamp eller en utmanande kamp med hjärngymnastik. Vi ordnar flera olika grenar och ni tävlar mot varandra i lag. Flera roliga och spännande grenar som pilbåge, koka vatten över egen eld, kartpussel, däckstafett, och mycket annat.

Kanot

Under sommarhalvåret finns möjligheten att paddla kanot eller kajak. Perfekt både som ett träningspass eller som en äventyrligare utflykt med eller utan guide.

Mora Parken Tänndalen Orsa Grönklitt Ansia Resort

Guidat Rovdjursparksbesök

Boka en guidad tur i Rovdjursparken där det berättas om våra djur. Ni kan årligen boka denna guidning och får då en tur runt i parken med grundligare information om alla arterna, individerna för sig och deras levnadssätt i det vilda men även här i parken. Då parken ligger alldeles i anslutning till vårt konferenscenter kan detta vara ett perfekt tillfälle att få en bensträckare och paus i konferensen. Tidsåtgång ca 2 timmar, max antal 25 personer.

Orsa Grönklitt Mora Parken

Crossfit

Träningen är utmanande, rolig och social samt går att anpassa till alla åldrar, förutsättningar och ambitionsnivåer. Crossfit gör dig allroundtränad. Du tränar kondition, smidighet, styrka och explosivitet. Passen är olika varje gång och alla pass har sin egen utmaning. Tidsåtgång ca 1 timme.

Mora Parken Orsa Grönklitt

Stavgång

Sommartid är området kring vår anläggning perfekt för stavgång som är en mycket effektiv träningsform. Boka en instruktör i stavgångsteknik och få ett inspirerande träningspass, anpassat för just er.

Orsa Grönklitt Tänndalen

Fiske med guide

Fiska på egen hand eller med någon av våra kunniga fiskeguider. Guiden tar er med till deras favoritvatten och ger er tips om vart det nappar bäst. Fiske är en aktivitet man kan göra året runt och det finns gott om fiskevatten i närområdet.

Tänndalen Orsa Grönklitt Ansia Resort Mora Parken

Rovdjursfrossa

I denna aktivitet besöker vi något av våra rovdjur. Ni får en grundligare information om djuret vi besöker och får även vara med på en matning eller berikning utöver det vanliga.

Orsa Grönklitt

Frisbeegolf

Ett roligt sätt att motionera för alla. Vi har en naturskön niohålsbana som startar vid Gästcenter.

Orsa Grönklitt

Minigolf

Mysig aktivitet på vår fina minigolfbana. En perfekt aktivitet där hela sällskapet kan delta.

Mora Parken Orsa Grönklitt Ansia Resort

Föreläsning

Vi hjälper att hitta en passande föreläsare efter era önskemål. Få uppfriskande och motiverande inspiration eller kanske en föreläsning om kost, träning och återhämtning för att nå bästa resultat inom träning.

Mora Parken Tänndalen Orsa Grönklitt Ansia Resort

Utegym

Hela gymmet som är byggt av ordentliga timmerstockar ger kroppen en rejäl genomkörare och kan varieras för olika typer av motstånd och behov. Det är en perfekt avslutning på en löp- eller cykelrunda genom skogarna. Gymmet finns lättillgängligt för alla intill Längdcentrum. Träna på egen hand eller boka en instruktör som instruerar er i olika övningar.

Orsa Grönklitt

Matkasse

Beställ vår färdiga matkasse med ingredienser och recept och laga maten tillsammans i stugan. Ett enkelt och bekvämt sätt att lösa både frukost, lunch och middagar på.

Orsa Grönklitt

Prova på Stihl Timbersport

Testa på en fartfylld aktivitet i Timbersports träningslokaler i Orsa. Sporten har sitt ursprung i Kanada, USA och Nya Zeeland där skogshuggarna anordnade lokala tävlingar för att avgöra vem som var bäst inom yrket. Prova på de olika grenarna med yxa, motorsåg och handsåg.

Orsa Grönklitt

Nöje/underhållning

Via oss kan du även boka underhållningen till festen, middagen eller eventet

Mora Parken Tänndalen Orsa Grönklitt Ansia Resort

Kajak

Under sommarhalvåret finns möjligheten att paddla kanot eller kajak. Perfekt både som ett träningspass eller som en äventyrligare utflykt med eller utan guide.

Mora Parken Tänndalen Orsa Grönklitt

Hundspann

Upplev naturen och vintern i ett fartfyllt äventyr från en släde! Ett helt gäng entusiastiska hundar drar dig genom de vita vinterskogarna i den intilliggande vildmarken. Vi har möjlighet att ordna både kortare och längre dagsturer.

Ansia Resort Orsa Grönklitt

Skotersafari

På skotersafari kör du en egen skoter men vår ledare är med och guidar er runt på ett spännande äventyr i vildmarken. Vi åker genom det vackra vita landskapet och njuter av omgivningen. Vi har möjlighet att ordna både kortare och längre dagsturer. Du måste ha bil- eller skoterkörkort för att köra skoter.

Ansia Resort Orsa Grönklitt Mora Parken Tänndalen

Middagstur med häst och släde

Åk häst och släde i facklornas sken genom Grönklittsskogen till Fryksås Hotell och avnjut en utsökt middag bestående av Fryksås viltgryta, serveras med grönsaker och potatis. Dessert kommer att variera.  Sallad, smör och bröd samt bordsdryck ingår.

Orsa Grönklitt

Våffeltur med häst och släde

Våffelturen tar dig på gammeldagsvis med släde genom skogen till Fryksås hotell. Här äter du våfflorna i mysig miljö med storslagen utsikt över Orsasjön och Siljan. Våfflor med hjortronsylt/jordgubbssylt, grädde och glass, kaffe/the eller varm choklad ingår.

Orsa Grönklitt

Massage- och spabehandlingar

Oavsett om du har ömmande axlar eller inte så är en stunds avkopplande massage alltid välgörande för både kropp och själ. Här erbjuds ett stort utbud av behandlingar och vi tar även emot mindre grupper. Om ni önskar så ordnar vi fruktfat, smoothie eller sallad inför ert besök. Hör av er så skräddarsyr vi efter just era önskemål!

Orsa Grönklitt

Pulkarace

Pulka är roligt för både stora och små. Utmana kollegorna och på ett fartfyllt race i vår pulkabacke.

Orsa Grönklitt Tänndalen

Längdstafett

Efter en längdlektion kan det vara kul att testa sina nya kunskaper och teknik i längdåkning. Kör en längdstafett med vännerna eller kollegorna. Fartfyllt och en rolig aktivitet för hela sällskapet.

Mora Parken Orsa Grönklitt

Bumpberballs

Bumperballs passar alla som gillar fart, lek, taktik och tacklingar! Utmana dina vänner och kollegor på en match som ni sent kommer glömma.

Orsa Grönklitt

Alpinduellen

Kör parallellslalom i backen. Bästa tid vinner!

Orsa Grönklitt Tänndalen

Snöskulptering

Isfiske med guide

Långfärdsskridskor

Vinprovning

Whiskyprovning

Segling på Orsasjön

Fart och fläkt eller bara lite luft med kluriga lekar är bästa bränsle för nästa konferenspass! Aktiviteter kan kombineras med varandra för att passa fler önskemål. Din grupp kan tex. turas om att kappsegla och köra en I-team riddle eller bygga flotte under en eftermiddag! 

Mora Parken Orsa Grönklitt

Ribbåt på Orsasjön

Upplev en aktivitet i naturen och känn på härliga svängar och vågor med kraften från 2×350 hp miljöcertifierade hästkrafter på akterspegeln kryddade med kompressor och intercooler.

Mora Parken Orsa Grönklitt

Halkbana på Orsasjön

Orsa Grönklitt

Bowling

Mora Parken

Catering

Förbeställ catering till festen eller konferensen. Ät en avkopplande middag tillsammans i stugan. Det är bekvämt att få samma service som på restaurangen fast restaurangen kommer till er.

Mora Parken Tänndalen Orsa Grönklitt Ansia Resort

Lägerskola

Samla gruppen, skolklassen, gänget och var med på skogsäventyr! Det blir ett spännande äventyr i skogen med lagtävlingar och andra aktiviteter som t.ex. kanotpaddling. Skogskampen, rovdjursspaning och kanotorientering är bara några av aktiviteterna i denna spännande och fartfyllda lägerskola!

Orsa Grönklitt

Vildmarksskola

Pa° denna aktivitet får man lära sig det viktigaste för att klara sig i vildmarken. Lär dig tips och tricks om hur du klarar dig i skogen. Lär dig se spår efter djur, hur du gör eld och hittar vatten, hur du kan orientera dig och bygga ett vindskydd.

Skidinstruktör – alpint

På en privatlektion är det du och din utveckling som ligger i fokus, tillsammans med din instruktör utformar ni lektionen efter dina mål och ambitioner. Vi erbjuder privatlektioner för nybörjare till de mest avancerade inom både alpint och snowboard. Alla våra skid- och snowboardinstruktörer är utbildade inom, pedagogik, metodik, mekanik, analys och teknik. En grupplektion anpassas efter hela gruppens förmåga.

Orsa Grönklitt Tänndalen

Skidinstruktör – längd

Tillsammans med våra duktiga instruktörer kan du vässa din stakteknik, förbättra diagonalåkningen, lära dig skate eller få välbehövliga tips för att förbättra din skidåkning. Ni lär er självklart även mer om denna underbara motionsform. Varje lektion är unik och anpassad efter åkarens nivå och ambition.

En grupplektion anpassas efter hela gruppen förmåga. Både vad gäller övningar och val av platser för att utföra träning. Om ni är nybörjare och vill lära er åka längdskidor helt från grunden – eller om ni har specifika önskemål områden som ni vill förbättra – boka en privatlektion och få ut mer av din skidåkning.

Mora Parken Orsa Grönklitt Tänndalen

Forsränning

I Vindelälven, en av Sveriges outbyggda nationalälvar, erbjuds en garanterat blöt upplevelse med forsränning i gummibåtar. Det finns olika turer att välja på, från två timmar långa till hela två dagar. Den som vill och vågar testa på lite häftigare upplevelser kan även få prova på att simma i forsen. 

Ansia Resort

Golf

Lycksele golfklubbs bana är en niohålsbana skogsbelägen placerad utmed Umeälvens strand centralt i Lycksele. Närheten till Ansia Resort gör att man som campinggäst enkelt kan ta sin golfbag och promenera ner till banan

Ansia Resort

Relax

Njut i vår relaxavdelning som innehåller både myshörna, dusch och bastu samt två badtunnor utomhus vid vackra Umeälvens strand. En upplevelse att minnas. 

Ansia Resort

Hockey

Kom med och Upplev stämningen på en elitseriematch och heja fram Mora IK eller ditt favoritlag.

Mora Parken

IsGokart

Isgokart Lilla Racepaketet 500:-inkl moms

Träning 6min, Kval 8varv, Final 10varv 

Isgokart Stora Racepaketet 700:-inkl moms 

Träning 8min, Kval 1 10varv, Kval 2 10varv ,Final 12 varv

Minsta antal vid gruppbokning är 6 personer

Hjälmar finns att låna 

Upplevelser & äventyr